IVC Voorronden op 27 & 28 juni 2014: Theater aan de Parade, ’s-Hertogenbosch

Jubileum editie Internationaal Vocalisten Concours

50ste Internationaal Vocalisten Concours

10-daagse Festival van de Stem

4-14 september 2014

Theater aan de Parade ’s-Hertogenbosch

’s-Hertogenbosch, juni 2014 - De 50ste editie van het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) zal plaatsvinden van 4 t/m 14 september 2014 in Theater aan de Parade in

’s-Hertogenbosch. Dit jaar is het 60 jaar geleden dat het wereldberoemde Concours voor het eerst werd georganiseerd in ’s-Hertogenbosch. Het IVC biedt talentvolle zangers uit ruim 50 landen een podium om zich tijdens het Tiendaagse Festival van de Stem te kunnen presenteren aan casting directors, concertdirecties, impresario’s, media en concert- en theaterpubliek. Competitie, spanning, ontmoetingen en uitwisseling zijn de ingrediënten voor dit wereldwijd bekende evenement. Bovendien is er € 45.000 aan prijzengeld te verdelen en zijn er diverse engagementen te winnen.

Voorafgaande aan het Concours vinden op vrijdag 27 juni en zaterdag 28 juni de Voorronden plaats in het Theater aan de Parade in ’s-Hertogenbosch. Tijdens deze twee dagen presenteren ruim 100 talentvolle zangers zich aan een gerenommeerde jury om zo een plaats te verwerven in het Concours dat in september volgt. Er vonden voor dit Concours tevens in November 2013 in Amsterdam en in juni 2014 in Sulmona, Italië, Voorronden plaats.

De Jury van de Voorronden bestaat zangers Roberta Alexander, Jard van Nes, Annett Andriesen en Meinard Kraak, alsmede pianist Hans Eijsackers, Hans Nieuwenhuis, directeur Orfeo Foundation voor jonge zangers en Alexander Oliver, artistiek directeur Dutch National Opera Academy.

De 50ste editie van het IVC kent twee categorieën: Opera|Oratorium en Lied Duo. Beide categorieën hebben in september een eigen internationale jury. De jury’s worden samengesteld uit een combinatie van beroemde zangers en vertegenwoordigers uit de opera- en concertwereld. De jury van de categorie Opera|Oratorium bestaat uit zangers Dame Kiri Te Kanawa, Anne Gjevang en Siegfried Jerusalem, dirigent Kenneth Montgomery, impresario Pieter Alferink, Jesús Iglesias Noriega, hoofd artistieke zaken De Nationale Opera, Evamaria Wieser, artistiek consulent Opera Chicago & Rome, Dominic Seldis, Concertgebouworkest en juryvoorzitter Ioan Holender. De Lied Duo jury bestaat uit zangers Elly Ameling, Jard van Nes, Siegfried Jerusalem, Meinard Kraak en pianisten Irwin Gage, Rudolf Jansen en Graham Johnson. Tijdens het Concours worden door juryleden tevens openbare Masterclasses gegeven.

De Voorronden op 27 en 28 juni (van 11.00 uur – 22.00 uur) en alle ronden en masterclasses van het 50ste Internationaal Vocalisten Concours zijn voor publiek toegankelijk. Voor kaartverkoop: het Theater aan de Parade, telefoon Bosch Ticket 0900-3372723. Voor meer informatie: www.ivc.nu