Op zondag 29 juni voeren Koninklijke Vereniging Sociëteit Harmonie Asterius, het Oisterwijks Kamerkoor en de organiste van de Petruskerk gezamenlijk een uniek concert uit. Uniek vanwege de manier van samen musiceren door drie Oisterwijkse gezelschappen.

Het bijzondere van dit concert is de samenstelling van het programma waardoor de bezoeker, in de fantastische ambiance van de Petruskerk, ten volle kan genieten van muziek van onder andere Poulenc, Bach, Dyson, Reed, Boëlmann, Rutter en Elgar.

De uitvoerende musici (Asterius, Oisterwijks Kamerkoor en Ingeborg Vugs) brengen ieder afzonderlijk enkele composities ten gehore. Het unieke en verrassende echter zit vooral in de composities die gezamenlijk worden uitgevoerd. Zo is er een combinatie Asterius en orgel, een combinatie Asterius en Oisterwijks Kamerkoor, en Oisterwijks Kamerkoor en orgel.

Dat de bezoeker kan rekenen op een concert van hoogstaand muzikaal niveau moge duidelijk zijn. Onder leiding van dirigent Jacques Otten heeft harmonie Asterius haar kwaliteiten in en buiten Oisterwijk al vaak bewezen. Het orkest trakteert u op een gevarieerd programma waarin ook enkele solisten zullen worden begeleid. Het Oisterwijk Kamerkoor onder leiding van dirigent Peter van Aerts kent sinds jaren een repertoire dat een hoog muzikaal zangniveau vereist. Ingeborg Vugs bespeelt al weer vele jaren met haar grote artistieke kwaliteiten het magistrale orgel van de Petruskerk.

Deze samenwerking van Oisterwijkse topmusici mag u zeker niet missen!

Zondag 29 juni 2014

14.30 uur

Petruskerk Oisterwijk, Kerkplein 1.

Toegangskaarten voor dit concert á € 7,50 voor volwassenen, € 5,- voor studenten en € 3,- voor kinderen tot 14 jaar kunt u best