Op zaterdag 28 juni a.s. om 20.00 uur geeft de wereldberoemde sopraan Johannette Zomer en Fred Jacobs op theorbe een Zomeravondconcert in het kerkje van

’t Woudt. Het programma ‘A Grand Tour’ is een bloemlezing over de ontwikkeling van het lied in de 17e eeuw. Het vermeldt liederen en instrumentale werken van o.a. Giulio Caccini, Johann Kapsberger, Henry Lawes, Michel Lambert, Robert de Visée, Marc-Antoine Charpentier en Henry Purcell.

Het eeuwenoude kerkdorp ’t Woudt, het kleinste dorpje van Nederland, ligt aan de N223. De weg van Delft naar het Westland.

De kaartverkoop start om 19.00 uur op de avond van het concert aan de kerk. Reserveren is mogelijk via www.concertentwoudt.nl of via info@concertentwoudt.nl

De toegangsprijs is € 17,50 inclusief een drankje voor of na het concert in het nabijgelegen koffiehuis ‘De Hooiberg’.

Sopraan Johannette Zomer behaalde in 1997 haar diploma Uitvoerend Musicus.

Het repertoire van Johannette reikt van de Middeleeuwen tot en met de 20e eeuw, met als gevolg een zeer gevarieerde en omvangrijke concertpraktijk. Zij werkt samen met belangrijke barokspecialisten zoals Philippe Herreweghe, Ton Koopman, Frans Brüggen, René Jacobs, Reinard Goebel, Jos van Veldhoven en Paul McCreesh, maar ook met dirigenten als Kent Nagano, Ivan Fischer, Daniel Harding, Valery Gergiev, Reinbert de Leeuw en Peter Eötvös. Johannette vormt een duo met theorbist Fred Jacob en een duo met forte-piano specialist Arthur Schoonderwoerd.

Voor haar cd met Bach cantates, begeleid door het Engelse ensemble Florilegium, ontving zij in 2008 een Edison.

Fred Jacobs studeerde luit en theorbe bij Anthony Bailes aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij is lid en medeoprichter van The Locke Consort. Daarnaast is hij continuo-speler bij The Gabrieli Consort and Players, The Parley of Instruments, het Barokorkest van de Nederlandse Bachvereniging en het Monteverdi-ensemble van de Bayerische Staatsoper.

Fred Jacobs is veelvuldig te gast op de belangrijkste festivals voor oude muziek in Europa en de Verenigde Staten. Hij speelt in operaproducties in London, Parijs, München, Amsterdam en Florence. Verder werkte hij met dirigenten als Gustav Leonhardt, Frans Brüggen, Ton Koopman, Andrew Parrot, Marc Minkowski, Ivor Bolton en Richard Egarr.

Met sopraan Emma Kirkby, alt Carolyn Watkinson en sopraan Anne Azéma verzorgt hij workshops rond het Engelse luitlied en het Franse ‘Air de Cour’.

Sinds 1995 is Fred Jacobs als docent luit en theorbe verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.