Terborg Stad Zingt krijgt vervolg

Naar aanleiding van het 150-jarig bestaan van Mannenkoor Arti Sacrum op 26 juni a.s. organiseert het Mannenkoor Arti Sacrum voor al weer de derde keer het zangersfestival “Terborg Stad Zingt”

Na het grote succes van de laatste editie in 2010 gaat de derde editie van “Terborg Stad Zingt” in 2014 plaats vinden op 27, 28 en 29 juni op een unieke locatie.

Het derde festival gaat namelijk plaats vinden bij Kaak Nederland B.V. aan de Varsseveldseweg 20a in Terborg. Dankzij de firma Kaak Nederland B.V. heeft de organisatie van het zangersfestival “Terborg Stad Zingt” de beschikking over een prachtige hal met een geweldige akoestiek en voldoende ruimte om alle koren en bezoekers te kunnen ontvangen tijdens de feesteljke opening op vrijdagavond 27 juni en op zaterdag 28 juni en zondag 29 juni hierna.

Alles verloopt tot nu toe naar wens, de koren zijn uitgenodigd en er hebben zich 30 koren aangemeld.

Koren uit de Oude IJsselstreek, maar ook regionale en internationale koren laten zich op dit unieke festival horen.

De Oude IJsselstreek is rijk aan koren. Vele honderden mensen zijn lid van een zangvereniging en genieten iedere week weer van het samen zingen. Op het korenfestival komen een groot deel van deze enthousiaste mensen tijdens 3 dagen samen om van zich te laten horen.

Tijdens dit festival treden niet alleen mannenkoren op, maar ook gemengde koren, vrouwen koren, smartlappenkoren, shantykoren, theaterkoren, popkoren en zeemanskoren. Met deze brede programmering biedt het festival voor elk wat wils.

Het belooft een divers programma te worden met een uiteenlopend repertoir van : zeemans, klassiek, a capella, musical, pop, Nederlands-/Duitstalige liederen. Ook het publiek wordt uitgedaagd om op zondag 29 juni lekker mee te zingen. Het publiek kan gedurende de dagen genieten van een lekker hapje en drankje onder het genot van heerlijke zang. Net als andere evenementen kan ook “Terborg Stad Zingt” niet zonder sponsoren. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door onze hoofdsponsor Kaak Nederland B.V., Prins Bernard Cultuurfonds, De Rabobank, Terborgse Wijncentrale, Rijnlandhaven, Mooivorm en De Plus Terborg Reneé Neijenhuis en alle adverteerders in de festivalkrant. Dank zij hun steun kunnen wij dit groots opgezet festival u gratis aanbieden.

Het bestuur kan veel voor ogen hebben, maar zonder vrijwilligers krijgen we dit echt niet voor elkaar.

Als bestuur zijn we ook heel trots op de vele vrijwilligers, die ons elk jaar weer fantastisch helpen. Dank zij hun inzet kunnen er 1700 zangers in 30 koren optreden tijdens het 3e festival.

Er komt een speciale festivalkrant uit, waaraan al weken door Rinus Luijmes gewerkt wordt.

Theo Braam heeft de website weer volledig bijgewerkt zodat u ook daar alles wat u weten wilt over . “Terborg Stad Zingt” kunt vinden. Kijk voor de programmering en de deelnemende koren op www.zangersfestival.nl