Kamerkoor Cantabile en koperensemble Brazzled brengen op 28 februari en 1 maart 2014 een bijzonder concert, getiteld Patterson in Première. Twee grote werken van de Britse componist Paul Patterson (1947) worden voor het eerst in Nederland uitgevoerd. De ensembles spelen samen met organist Simon Stelling en mezzo-sopraan Martine Straesser en het geheel wordt geleid door dirigent Gerhart Drijvers. Het concert op 28 februari is in de Sint Willibrordkerk in Utrecht, en op 1 maart in de Adventskerk in Alphen aan den Rijn. Kaarten kosten € 15,- en kunnen al worden gereserveerd bij De Muziekfabriek, via info@stichtingdemuziekfabriek.nl.

De Britse componist Paul Patterson (1947) is zeer veelzijdig. Zo schreef hij de beroemde solo ‘Spiders’ voor harp, maar ook toneelmuziek voor de kindervoorstelling Roodkapje en werken voor symfonieorkest en orgel. Tijdens de concerten ‘Patterson in Première’ worden twee indrukwekkende werken die hij schreef voor gemengd koor, koperensemble en orgel voor het eerst in Nederland gespeeld.

Stichting De Muziek organiseert enkele projecten per jaar waarbij muziek centraal staat. Daarbij worden programma’s mogelijk gemaakt die voor een ensemble of koor alleen niet te realiseren zijn. Met Patterson in Première is er weer een bijzonder project geïnitieerd, dat dankzij de ambitieuze uitvoerenden twee onvergetelijke avonden zal opleveren.